Startsida

Presentation

Ida P. Rolf-Metoden

ALT- ansiktslyftningsteknik

Fibromassage/
KST-KranioSakral terapi


Annons


CellSonix - AWT

Kontaktsida

Gästbok

Fibromassage/KST-KranioSakral terapi


Fibromassage är en mycket mild form av massage, som utvecklats för att kunna hjälpa patienter som lever med kroniska muskelsmärtor. Genom fibromassage får patienten avslappning och smärtlindring, vilket medför bättre sömn och en förbättrad livssituation.
Man använder sig av lätta massagegrepp för att inte orsaka smärta. Fibromassagen sätter igång cirkulationen utan att det gör ont. Massören stannar på spända och ömma områden och visar på så sätt förståelse för dina problemområden på kroppen. För att du skall komma djupare ner i avslappningen används värme och avslappnande musik.

Behandlingen har visat goda resultat och är utmärkt för patienter som är utbrända och lider av stressyndrom.

KranioSakral terapi.

Hur fungerar KranioSakral terapi?
Det är en manuell behandling som syftar till att påverka den KranioSakrala rytmen            
(kranium=hjärnskål, sakrum=korsbenet.) Vår hjärna och ryggmärg är omgiven av den så kallade spinalvätskan som verkar som en stötdämpare för hjärnan. Denna vätska pumpas runt med en puls som är annorlunda än blodets puls. Om du t.ex. slår i huvudet uppstår en obalans i detta mycket finkänsliga system och KranioSakral terapin går ut på att återställa balansen.

De mjuka trycken (behandling) kan hjälpa mot huvudvärk, migrän, organstörningar, smärta, och KranioSakral terapi är inte minst en fantastisk metod när det gäller att varva ner (lugna ner nervsystemet). När pulsen omkring din hjärna faller till ro gör tankarna det också, vilket medför att resten av kroppen slappnar av.